Greitasis kreditas privalo būti grąžinamas laiku

Ne veltui sakoma, kad skolintis visada reikia atsakingai – greitasis kreditas neretai atneša ir labai skaudžių pasekmių, kurios kaip reikiant pakeičia žmogaus gyvenimą. Nusprendusiems išbandyti šių greitųjų kreditų bendrovių paslaugas, pirmiausia reikėtų pasigilinti kas gi laukia tų, kurie vengs skolos grąžinimo. Jeigu jūs nustatytu laiku nesumokėsite įmokos, jūs galite įklimpti kaip reikiant. Dabar kreditų bendrovės jau nebe gaišta laiko su piktybiškai vengiančiais įsipareigojimų – jos skolas išieško teisiniais keliais.

Kiekviena paskola, nesvarbu ar ji imama internetu ar banke, turi būti laiku grąžinama su visomis palūkanomis. Blogiausia kas gali nutikti – skolų išieškojimo bendrovių vizitai. Jums būtina žinoti, kad jeigu neketinate grąžinti skolos, su jumis bus bandoma gražiuoju susitarti, bet čia derybas ves jau nebe kreditorius, o jo įgaliota išieškojimo bendrovė. Jai, aišku, trėsite sumokėti ir atitinkamą mokestį, nes kreditorius tokią bendrovę samdo ne už centus. Būtent jūsų sąskaita turės būti padengiamos visos kreditoriaus išlaidos.

Vengiantiems įsipareigojimų ir nežinantiems kas yra atsakomybė, reikia žinoti, kad vienintelė paskola, kuri bus negrąžinta, gali pakeisti jūsų reputaciją – jūs būsite įtraukiami į skolininkų sąrašus, iš kurių ištrūkti galėsite negreitai – po 10 metų. Būtent tokiam laikui būsite patalpinti į specialią duomenų bazę, kurioje randama visa informacija apie prasiskolinusius ir įsipareigojimų nevykdančius asmenis. Tai tikrai sukels rūpesčių, nes ateityje viską turėsite pirkti iškart – lizingo paslaugas pamirškite.

Pirmas kreditas nemokamai tikrai suteikiamas

Pirmas kreditas nemokamai dabar tikrai suteikiamas, ir norintiems gauti tokį pasiūlymą, pirmiausia reikėtų kreiptis į tas bendroves, kuriose ši akciją siūloma naujiems klientams. Jie gali skolintis gana dideles sumas ir ilgiems laikotarpiams. Tiesa, skolinantis ilgam laikotarpiui, nemokamos palūkanos taikomos ne visam terminui, o dažniausiai – vienam ar dviem mėnesiams. Jeigu skolinsitės trumpam laikotarpiui t.y. mėnesiui, be palūkanų paskolą gauti bus nesunku, nes ji siūloma daugelyje greitųjų kreditų bendrovių.

Visiems ieškantiems pirmo nemokamo kredito siūlytume taip pat peržiūrėti ir savo finansavus, nes būtent trumpalaikes paskolas gauti yra daug sudėtingiau. Taip yra todėl, kad per trumpą laikotarpį tenka sumokėti visą kredito sumą su palūkanomis. Suma susidaro nemaža, todėl klientui reikia vėliau gauti papildomų pajamų, kurios būtų pakankamos visos skolos padengimui. Jeigu tokios pajamų sumos klientas neketina gauti, tada trumpalaikio kredito nemokamai jam niekas nesuteiks. Tai būtų įstatymų pažeidimas.

Ilgalaikiai kreditai yra grąžinami per kelias ar daugiau įmokų t.y. tokia paskola išmokama per ilgą laikotarpį, o mėnesio įmokos būna kelis kartus mažesnės nei paskolos suma. Kartais įmokos būna kelias dešimti kartų mažesnės, todėl kiekvieną mėnesį klientui reikia gauti papildomą pajamų sumą su kur kas mažiau pajamų nei skolinantis trumpam laikotarpiui. Tokios paskolos kartais ir nereikalauja papildomų pajamų gavimo, jeigu nėra pasiekiama skolinimosi riba, nuo kurios kreditai jau nebėra teikiami.

Kada verta imti paskolą internetu, o kada ne?

Kai kurie asmenys Lietuvoje paskolą internetu ima net nesidomėti kokios yra taikomos palūkanos, todėl tai yra viena didžiausių problemų, kuri pakiša koją norintiems skolas grąžinti saugiai. Jeigu jūs ketinate skolintis, tai apie siūlomą paskolą bei jos grąžinimo galimybes turite domėtis iš anksto. Jokiu būdu jums nereikėtų skubėti pulti į bankus, nes juose neretai pateikiamos ir gana griežtos sąlygos. Na ne dėl palūkanų, bet dėl garantijų. Tai reiškia, kad iš banko jums gali būti sunku pasiskolinti, nes jis gali reikalauti užstato arba laiduotojo. Paprasčiau skolintis būtų internetu, pasirinkus specializuotas kreditų bendroves.

paskolą internetu

Paskolą internetu verta imti tada kai patenkama į bėdą. Žinoma, čia taip pat reikėtų pasižiūrėti į alternatyvas – jeigu iš artimų žmonių skubiai niekas negali padėti, tada skolinimasis internetu bus ko gero vienintelė išeitis. Jūs galite pasiskolinti pinigų net ir nemokamai, bet žinoma – neilgam laikotarpiui. Po mėnesio, dviejų ar net trijų jums gali būti pradedamos skaičiuoti palūkanos, kurios nebus mažos. Kiekvienas besiskolinantis žmogus pirmiau turėtų apžvelgti ir skolinimosi tikslus, ne greituosius kreditus grąžinti nėra taip lengva kaip gali atrodyti. Visiems norintiems paskolos pirmiau reikia suvokti, kad internete palūkanos yra vienos didžiausių.

Skolintis pinigų iš minėtų bendrovių neverta tuomet, jeigu palūkanų norma yra labai didelė. Yra kitų pasiūlymų, kurie tikrai padės išspręsti problemas, o svarbiausia – galėsite apsieiti be didelių išlaidų.

Ar galima sėsti už grotų negrąžinus paskolos?

Daugeliui prasiskolinusių asmenų kyla klausimas – ar galima sėsti už grotų, jeigu paskolos laiku negražinsi? Atsakymas turėtų būti aiškus – ne. Jums reikia pasidomėti kam prilyginama sudaroma paskolos sutartis. Tai yra civiliniai santykiai, už kuriuos baudžiamoji atsakomybė nėra numatoma. Pirmiausia, jeigu paskolos jūs nesiruošiate grąžinti ir tai darote piktybiškai – tai gali reikšti, kad jūs tyčia skolinotės su siekiu pasisavinti tuos pinigus, o tai gali būti traktuojama jau nebe kaip civiliniai santykiai, o sukčiavimas. Kiekvienu atveju situacija yra skirtinga, todėl turėkite galvoje, kad atsisėsti už grotų vis tiek įmanoma, bet tam turi būti ir konkrečios aplinkybės.

Viena iš jų yra aiški – sukčiavimas. Tai yra paprastos situacijos, kuomet kreditas yra imamas kito žmogaus vardu. Neretai kai kurie žmonės galvoja, kad pasinaudodami artimų žmonių duomenimis jie nieko blogo nedaro, bet jie iš tiesų pažeidžia įstatymus, už kuriuos numatoma atsakomybė. Toks asmuo, kuris paskolos siekė ir ją gavo pasinaudoję kito žmogaus asmeniniais duomenimis, bus baudžiamas pagal baudžiamąjį kodeksą, nes tai yra sukčiavimas.

Jeigu kreditai yra imami taip, kad kredito bendrovės yra suklaidintos dėl duomenų tikrinimo – gali grėsti baudžiamoji atsakomybė. Pasitaiko situacijų, kuomet piktybiškai kai kurie asmenys vienu metu bando pateikti kredito paraišką keliose įmonėse, šitaip siekdami suklaidinti kreditorius. Toks sukčiavimo būdas yra ne ką geresnis nei tiesioginis svetimų duomenų naudojimas. Žinoma, yra visokių apsaugų nuo tokių situacijų, bet jeigu piktybiškai viskas yra apeinama, galima spėti, kad geruoju viskas nesibaigs.

Koks kreditas šiuo metu geriausias?

Svarstote koks kreditas šiuo metu būtų geriausias? Pasiūlymų yra tiek daug, jog nuspręsti bus tikrai nelengva. Dabar daug žmonių gali rinktis iš begalės pasiūlymų – kreditus teikia tiek specialios bendrovės, tiek kredito unijos, tiek bankai bei kitos finansų įstaigos. Jeigu ketinate skolintis, pirmiausia jums reikia gerai paskaičiuoti kokia suma jums iš tiesų reikalinga, nes bet kokiu atveju reikėtų skolintis atsakingai. Jums nereikėtų skolintis tokios sumos, kurios iš tiesų nereikia. Pagal žinomą sumą jūs galite ieškoti geriausių pasiūlymų.

Jeigu kreditas jums reikalingas kuo skubiau, tada derėtų labiau dairytis po greitųjų kreditų bendroves arba bendro finansavimo įmones. Tiek vienos, tiek kitos skolina pinigus internetu, bes skirtumų tarp šių kreditorių yra ne vienas. Geresnes palūkanas pasiūlys bendro finansavimo įmonės, nes čia jos yra vienos mažiausių rinkoje. Skirtumas tas, kad šioje sistemose paskolos suma yra surenkama iš investuotojų. Tai reiškia, kad paskolos sumą finansuoja ne pati sistema, o tiesiog paprasti žmonės.

Geriausia paskola būtų būtent iš bendro finansavimo sistemos, kurių Lietuvoje su lakiu vis daugėja. Blogiausia galbūt yra tai, kad kiekviena sistema pasiima tam tikrą tarpininkavimo mokestį, kuris nėra menkas. Jums reikia nurodyti tokią kredito sumą, kurios iš tiesų jums reikia, bet čia dar reikėtų pridėti ir tą mokestį, nes jis išminusuojamas iš bendros prašomos kredito sumos.