9 lifehack’ai apie geriausią būdą išsinuomoti automobilį

Dažnai keliaudami į užsienį susiduriame su poreikiu išsinuomoti automobilį. Surinkome 9 esminius lifehack’us, kurie padės išsinuomoti geriausią automobilį už mažiausią kainą.

Draudimui padengti naudokite savo kredito kortelę

Atminkite, kad dauguma kredito kortelių šiandien apima automobilio nuomos draudimą. Perskaitykite tekstą smulkiu šriftu, kad tiksliai žinotumėte, kas bus padengta ir kas nebus.

Imkite automobilį, kurį agentas turi grąžinti kuo greičiau
Pasikalbėkite su nuomos agentu ir sužinokite, ar jis turi automobilių, kuriuos norėtų skubiai išsinuomoti. Toks pasiūlymas neabejotinai bus pats naudingiausias jūsų piniginei.

Užsisakykite pigiausią automobilį ir pasiimkite piko metu
Tai gali skambėti prieštaringai, tačiau užsisakę automobilį pirmadienio arba penktadienio rytui (arba bet kurio darbo dienos vakarui), padidinate savo galimybes gauti geriausią pasiūlymą. Kadangi šiuo metu dauguma nebrangių automobilių greičiausiai jau bus pristatyti, galite išsinuomoti aukštesnės klasės automobilį, tačiau už jums tinkančią kainą.

Derantis naudokite kitos nuomos bendrovės kainas
Paprastai derybų metu įvardijęs kitos įmonės kainą, turi labai daug šansų susitarti dėl bent tokios pat kainos, o kartais net gerokai mažesnės. Kai kurie agentai bus pasirengę suteikti jums nuolaidą net nepatikrindami jūsų nurodytų sumų tikslumo.

Išsinuomokite oro uoste, kad gautumėte naujausią automobilį
Dažnai būtent oro uostai gali pasigirti naujausiu automobilių parku.


Raskite agentūrą, kurioje yra daugiausia automobilių
Automobilių nuomos agentūra nori atsikratyti kuo daugiau automobilių, nepaisant jų kainos, o agentai visada pasiruošę sėsti prie derybų stalo. Jei neužsisakėte automobilio, bet turite keletą laisvų minučių, susiraskite didžiausią automobilių parką turinčią automobilių kompaniją, pvz. ADCrent, ir derėkitės su ja.

Jei visa kita nepadeda, paprašykite atnaujinti paraišką
Jei automobilio klasė jums nėra svarbi, atnaujinkite paraišką pigesnio automobilio nuomai. Nuomos agento tikslas yra priversti klientą sumokėti daugiau, nei buvo užsakytas pradinis. Visada pasidomėkite, ar yra galimybė atnaujinti paraišką.

Nuomokite ilgam laikui
Jei nuomos įmonė netaiko išankstinio grąžinimo mokesčio, kartais daug apsimoka nuomotis ilgesniam laikui. Tokiu būdu galite gauti neblogą nuolaidą.

Prieš išvykdami paprašykite atidėjimo laikotarpio
Dauguma agentūrų turi atidėjimo laikotarpį (dažnai iki dviejų valandų), apie kurį tereikia pasidomėti iš anksto. Taip gausite daugiau laiko be papildomų išlaidų.