Greitieji kreditai internetu. Kas Tai? Žala. Nauda.

Finansinis išprusimas – ypatingai aktualus ir reikalingas įgūdis kiekvieno žmogaus gyvenime. Teisingas lėšų ir sukaupto kapitalo valdymas ne tik didina finansinį saugumą, kuria asmeninę gerovę, o ilguoju laikotarpiu net suteikia galimybę dirbti mažiau, bet turėti vis daugiau. Asmeniniai finansai yra mokslas su kuriuo tenka susidurti kiekvienam žmogui, nepriklausomai nuo to ką jis veikia gyvenime.

Lietuvoje įprotis valdyti asmeninius finansus vis dar nėra plačiai naudojami. Atkreipti į asmeninių finansų valdymo svarbą labiausiai paskatino pastaroji finansų krizė, kai dažnas namų ūkis susidūrė su dideliais finansiniais sunkumais. Praktiškai kiekviena ekonomika veikia cikliškai, todėl asmeninių finansų valdymo įgūdžiai padeda efektyviau kaupti kapitalą ciklo viršuje ir tinkamai pasiruošti laikams, kai ekonomika būna ciklo apačioje. Todėl galima pasakyti, kad teisingas asmeninių finansų valdymas gali padėti susikurti ramesnį ir saugesnį gyvenimą kiekvienam žmogui. Ekonomikos nuosmukio periodai tiksliausiai atskleidžia visuomenės silpnąsias vietas, taip pat pažeidžiamiausios socialinės grupės tokiais periodais dažniausiai patiria dar didesnių finansinių sunkumų ir tuomet jiems būna kaip niekada reikalingos finansinės injekcijos.

Ekonomikos nuosmukio laikotarpiais greitųjų kreditų bendrovės tampa labai populiaria verslo šaka. Remiantis greitųjų vartojimo kreditų asociacijos duomenimis, dar iki 2008 metų pradžios greitųjų vartojimo kreditų rinkoje veikė vos 2 rinkos dalyviai, o šiuo metu šis skaičius yra išaugęs keliasdešimt kartų. Nepriklausomai nuo konkrečios greituosius kreditus teikiančios bendrovės, apskritai, jos yra ganėtinai paklausios tarp finansiškai pažeidžiamiausių visuomenės sluoksnių: mažas pajamas gaunantys asmenys, nekvalifikuoti darbininkai, pašalpų gavėjai, nepasiturintys asmenys bei studentai. Panagrinėkime gyvenimišką situaciją ir suprasime kodėl greitųjų kreditų bendrovės masina pasiimti pirmą kreditą nemokamai arba “labai geromis” sąlygomis.



Greitasis kreditas, kas tai?

Vartojimo kreditas – tai paskola, suteikiama kliento poreikiams patenkinti, paprastai be užstato. Be to, nereikia nurodyti, kam skirti pinigai. Tačiau kas yra greitasis kreditas? Tai taip pat yra vartojimo kreditas, tiksliau jo rūšis. Tikslaus apibrėžimo nėra, tačiau greituoju vadinamas todėl, kad jis tiek gaunamas, tiek grąžinamas per palyginti trumpą laikotarpį: gauti kreditą galima per keliolika minučių, grąžinimo terminas gali būti ir 15 dienų. Greitasis kreditas gali būti apibrėžtas kaip licencijas turinčių kredito įstaigų teikiama paskola.



Greitųjų kreditų suteikimas

Greituosius kreditus internetu paprastai teikia ne bankai, o smulkios bendrovės, kurių specializacija ir yra smulkūs trumpo laikotarpio kreditai. 2014 metų viduryje Lietuvoje iš viso buvo paimta per 771 tūkst. vartojimo kreditų, o jų visų vertė siekė kiek daugiau nei 290 mln. EUR. Tad vidutinis kredito dydis tėra kiek daugiau nei 290 eurų – palyginti nedidelė suma. Žinoma, yra ir juodoji kreditų rinka, kuria naudojasi žmonės, nebegaunantys pinigų iš legalių įmonių. Taip jie tik dar labiau apsunkina savo padėtį, nes šios tamsiosios rinkos dalies nebepasiekia jokie įstatymai. Greitieji kreditai yra suteikiami kone kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui, o dauguma iš jų kreditus ima neapskaičiavę savo galimybių, nepasvėrę rizikos faktoriaus, tuomet juos ištinka tikrai dideli nemalonumai. Pirmiausia, neturint galimybės grąžinti skolą, kreditorius pradeda skaičiuoti vėlavimo palūkanas, taigi skola auga kasdien, vėliau, toliau nepaisant sutarties sąlygų, sutartis yra nutraukiama vienašališkai, o skolos išieškojimas perduodamas atitinkamai bendrovei. Taipogi vėliau teks dengti ir skolos išieškojimo išlaidas. Būtent toks asmuo tampa nemokiu klientu, yra įtraukiamas į nemokių klientų registrą, o ten esantiems žmonėms, gauti kitą paskolą internete, ar banke yra praktiškai neįmanoma. Duomenys šiame registre išlieka net 10 metų. Taip pat asmuo turi būti pilnametis. Pilietis, norintis gauti kreditą negali turėti jokių kitų įsiskolinimų valstybei, bankams, kitoms kreditų teikimo bendrovėms. Sekantis reikalavimas, turėti pastovias pajamas, būti oficialiai dirbančiu asmeniu, tačiau šį kriterijų kelia ne visos kreditų bendrovės, todėl žmonės neturėdami oficialaus darbo, dažnai yra įtraukiami i dideles skolas, moka milžiniškas vėlavimo palūkanas. Verta paminėti ir neigiamą kreditų teikimo bendrovių pusę, kadangi jų palūkanos yra labai didelės, tad paskola kainuos brangiai, reikia apgalvoti, ar ji yra būtinybė. Greitieji kreditai yra itin paprastas būdas gauti pinigų, kadangi asmeniui reikės tik prieigos prie interneto, teikiant paraišką, kreditorius reikalaus patvirtinti savo asmens tapatybę, tai padaroma iš savo asmeninės el. bankininkystės. Paraiškos teikimas, atsakymo bei teigiamu atveju pinigų gavimas, vyksta internetu.

Greitųjų kreditų privalumai bei trūkumai

Greitieji kreditai internetu, kaip ir visi vartojimo kreditai, suteikiami be užstato ir neprašoma nurodyti, kur planuojama išleisti pinigus. Be to, šią paskolą galima gauti per keliolika minučių, pasirinkti grąžinimo termino trukmę. Tačiau yra ir tamsioji medalio pusė: toks kreditų prieinamumas dažną žmogų suvilioja imti iškart kelis kreditus skirtingose įmonėse, o tuomet jau gali prasidėti bėdos, mat neretai pervertinamos galimybės kreditą grąžinti laiku. Asmuo pajutęs galbūt laikiną finansinę nepriklausomybę kreditus ima viena po kito ir nesusimąsto apie tolimesnes pasekmes. Vėliau kreditai imami, kad būtų grąžinami senieji ir taip susikuria užburtas skolos grąžinimo-įsiskolinimo ratas. Žmogus tampa tarsi priklausomas nuo kredito įstaigų. Vienus įsiskolinimus seka kiti. Būtent taip šios įstaigos sukuria žmonių grupę, kurie nemato ateities be greitojo kredito pagalbos. Žmogus negalvoja kaip reikia taupyti savus pinigus, o renkasi lengviausią kelią skolintis neaiškiam laikui. Atkreipkite dėmesį, kad greituosius kreditus teikiančios įmonės savo reklamose drąsina daug negalvoti ir paėmus paskolą ne tik išspręsti savo finansines problemas, bet ir už tuos pinigus paūžti vakarėlyje, nusipirkti dulkių siurblį ar drabužių, ar tiesiog prasiskaidrinti gyvenimą. Tokioms reikmėms kredito imti tikrai nereikėtų. Ir nors greitųjų kreditų reklamose visada matomi besišypsantys veidai, tačiau Lietuvos banko duomenimis, trečdaliui žmonių jie tampa nepakeliama našta. Todėl siūloma griežtinti tokio tipo reklamas ir jų kūrėjams skelbti tik objektyvią informaciją. Šiuo metu per televiziją transliuojama greitųjų kreditų reklama daugiausia orientuojasi į jaunimą. Lietuvos banko duomenimis, daugiau nei trečdalis visų tokiomis paslaugomis besinaudojančių žmonių yra jaunimas iki 25 metų.

Lietuvoje šiuo metu yra pakankamai platus „asortimentas“ norintiems pasiimti kreditą. Šiuo metu Lietuvoje veikia tokios įstaigos kaip credit24.lt, bobutės paskola, Kredito garantas, Kreedex, Principo reikalas ir pan.

CREDIT24 greitos paskolos internetu

Credit24 paskolos – tai greita ir patogi išeitis, nes pasiskolinti galite tada, kai Jums labiausiai to reikia. Credit24 siūlo palankias ir lanksčias paskolų grąžinimo sąlygas, o pageidaujamą sumą perves į Jūsų sąskaitą per keliolika minučių. Credit24 vartojamosios paskolos yra teikiamos iki 3000 Eur, o siūlomas grąžinimo terminas iki 3 metų, sudaro palankias sąlygas pinigus grąžinti mažesnėmis įmokomis.

Pagrindiniai įmonės pliusai:

  • Credit24 dirba kiekvieną dieną iki 22 val., o klientus konsultuoja kiaurą parą;

  • Greitas atsakomumas į iškilusius klausimus;

  • Patogi savitarnos sistema;

  • Paskolos teikiamos be amžiaus cenzo;

  • Teikiamos paskolos bedarbiams.

  •  

Pagrindiniai įmonės minusai:

  • Už vėlavimą priskaičiuojamos didelės baudos;

  • Stringanti sistema;

  • Didelės palūkanos.

Kaip tai veikia?

  • Pirmą kartą naudojantis paslaugomis, reikalinga registracija. Ją atlikti galite jų internetiniame puslapyje;

  • Užpildžius visus privalomus laukus, reikia patvirtinti sutikimą. Tai padarysite pervedę 0.01 Eur registracijos mokestį;

  • Pasirinkite paskolos internetu mokėjimo laikotarpį bei kredito sumą;

  • Peržiūrėkite informaciją ir pasirašykite sutartį;

  • Po paskolos patvirtinimo pinigai į Jūsų sąskaitą bus pervesti per 15 min.

P.S. Paskolas iki 1500 Eur galite gauti ir artimiausioje Maxima kasoje arba PayPost skyriuje.

Amžiaus cenzas čia netaikomas, paskolos yra vertinamos individualiai.

Kokios paskolos gavimo sąlygos?

  • Turite būti Lietuvos Respublikos pilietis;

  • Turite turėti sąskaitą viename Lietuvos bankų;

  • Privalote neturėti didelių įsipareigojimų kitoms kredito įmonėms;

  • Negalite turėti viešai registruotų skolų.

  • Paskolos valdymas

Jei jau esate Credit24 klientas, savitarnos skiltyje galite valdyti šias paslaugas:

  • Pasiskolinti papildomai;

  • Sumažinti paskolos mėnesio įmokas;

  • Sutrumpinti grąžinimo terminą ir sutaupyti palūkanų;

  • Atidėti įmokos mokėjimą vienam mėnesiui;

  • Paskolos grąžinimas.

Jūsų grąžintos paskolos sumos į Credit24 sistemą įvedamos tą pačią ar kitą darbo dieną. Jei pervedate iš kitų bankų (ne Swedbank ar SEB) sąskaitų, įskaitymas gali trukti ir ilgiau. Gavę ir užskaitę įmoką, patvirtinimą gaunate SMS žinute. Įmokos, kurių mokėjimo paskirtyje nebus nurodytas paskolos gavėjo asmens kodas, gali būti neįskaitytos. Jei mokate už kitą asmenį, mokėjimo paskirtyje BŪTINA nurodyti Credit24 kliento vardą, pavardę ir asmens kodą.

Grąžinimo atidėjimas

Esant reikalui, einamąjį mokėjimą galite atidėti vienam mėnesiui. Pasirinkus šią paslaugą, Jūs turėsite sumokėti tik palūkanas už einamąją įmoką, o visos likusios įmokos bus nukeltos mėnesiui į priekį.

Refinansavimas

Įmonė padengs trumpalaikį kreditą kitoje bendrovėje už Jus, o esant poreikiui, paskolins papildomai ir pasiūlys mažesnes mėnesines įmokas.

Naudojimasis svetaine

Credit 24.lt svetainė patraukli, naudojamos paveikios spalvos. Pagrindiniame lange matoma paskolos skaičiuoklė, o tiems, kam ji gali būti neaiški, skiltyje Paskolos išdėstyta išsami paskolų lentelė, leidžianti įvertinti savo situaciją bei galimybes. Registracija pakankamai aiški, patogi savitarnos sistema, yra išsamus D.U.K, įmonė nurodo, kur galima perskaityti sutarties taisykles. Galbūt norėtųsi daugiau informacijos apie pačią įmonę ir platesnių paslaugų aprašymų, tačiau trumpame tekste viskas išdėstyta pakankamai suprantamai.

Aptarnavimas

Aptarnavimas greitas bei informatyvus, į laiškus ar skambučius atsakoma net ir savaitgaliais, o tai itin patogu, jei paskolos įsireikė skubiai. Sistema dažnai stringa, o vėluojant palūkanos smarkiai išauga, todėl reikėtų pasiskaityti sąlygas arba konsultantų nuodugniai išsiklausinėti apie galimybes, nes jie ne visada jas visas išdėsto. Darbo valandos: informacija teikiama visą parą, o pavedimai atliekami nuo 8:00 iki 22:00 kiekvieną dieną.

Apmokėjimo būdai

Įmokas galite grąžinti visuose Lietuvos bankuose, prekybos centro Maxima kasose, informacijos skyriuose, Perlas terminaluose ir UAB Vaskota kioskuose.

Šiuo metu skelbiamos akcijos:

  • Paskolų refinansavimas – 4 mėnesiai be įmokų!

Credit24 paskolų refinansavimas – tai patogi išeitis tiems, kas nori susimažinti mėnesines įmokas ar pasiskolinti papildomai. Dabar mes padengsime Jūsų esamus finansinius įsipareigojimus kitose bendrovėse ir net 4 mėnesius nereikės mokėti įmokų.

  • Gautas paskolas pradėsite grąžinti tik po 3 mėnesių!

Gera, kad galite atsipalaiduoti ir neskubėti. Dabar pirmos įmokos už Credit24 paskolas gali būti mokamos tik po 3 mėnesių, o padengę paskolas per 60 dienų galės grąžinti tik pasiskolintą sumą.

  • Visos 24 mėn. paskolos pigiau!

albūt Jums reikia naujos buitinės technikos, nedidelio remonto ar medicininių paslaugų? Dabar yra puiki proga įgyvendinti savo planus, nes visoms 24 mėnesių paskoloms palūkanos yra sumažintos net 20%.

  • ŠEIMOS paskolos – lengviau gauti ir grąžinti!

Credit24 „ŠEIMOS paskolos“ padeda įgyvendinti bendrus šeimos sumanymus. Pildydami paraišką pasirinkite tikslą „Šeimos reikmėms“, nurodykite sutuoktinio duomenis ir gaukite dar geresnį „ŠEIMOS paskolos“ pasiūlymą.

  • Paskolų atidėjimas vienam mėnesiui

Esant reikalui, einamieji paskolų mokėjimai gali būti atidedami vienam mėnesiui tiesiog Credit24 savitarnoje. Pasirinkusiems šią paslaugą tereikia sumokėti palūkanas už einamojo mėnesio įmoką, o visos likusios paskolų įmokos nukeliamos vienam mėnesiui į priekį.

Credit24 siūlomų paskolų tipinis pavyzdys:

IŠVADOS

Veikiant kreditiniams santykiams, aktyviai perskirstomos šalies laisvos finansinės lėšos, siekiant kuo racionaliau panaudoti skolintas lėšas, o tai jos ekonomikai labai naudinga. Laikinas laisvų lėšų kaupimas, jų savanoriškas paskirstymas bei perskirstymas sudaro galimybę lanksčiau ir ekonomiškai tikslingiau naudoti krašto piniginius išteklius. Neišsivysčiusių šalių kapitalo rinkoje dažnai nėra didelio išorinių kapitalo kaupimo šaltinių pasirinkimo. Jei vidinių įmonės išteklių nepakanka, o savininkai nelinkę arba nepajėgūs didinti akcinio kapitalo, tai paprastai tenka lėšas skolintis iš bankų ar kitų finansinių-kreditinių įstaigų, sukaupusių šalies ūkio subjektų laisvus piniginius išteklius. Renkantis kredito formą, reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių: kreditorių; kredito dydį; kredito kainą; terminus ir pan. Šiuos veiksnius reikia išanalizuoti kiekvieną atskirai ir vėliau juos apjungti į visumą. Lietuvoje kredito sistema nėra visiškai susiformavusi, trūksta patirties. Apie tai byloja ir 1995 m. bankų krizė Lietuvoje ir aukščiau aprašytos realios banko kredito gavimo sąlygos. Yra praktikuojamos visos anksčiau paminėtos kredito formos; leidžiami Vyriausybės vertybiniai popieriai, kurie turi didelę paklausą, plačiai naudojamas banko, vartotojiškas kreditas. Lietuvos bankai vykdo, lizingo, faktoringo, taip pat ir forfeitingo operacijas.