„Pricer.lt“ skelbia, kad pigiausias maisto krepšelis per metus brango 6,5 proc.

Kainų palyginimo portalas „Pricer.lt“ atliko tyrimą, kurio rezultatai parodė, kad pigiausių maisto produktų krepšelis lapkritį Lietuvos prekybos tinkluose, palyginti su spaliu, pabrango 0,49 proc. ir tai yra 3,35 euro (arba 6,5 procentais) daugiau nei praėjusių metų lapkritį.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, pirkėjams ir toliau krepšelis mažiausiai atsies „Maximoje“, nepaisant to, kad šiame prekybos centre jo kaina išaugo 0,07 euro. Antroje vietoje atsidūrė „Lidl“, kurio krepšelio kaina sumažėjo 5 centais. Trečioje vietoje dabar įsitaisė „Norfa“, pakėlusi savo krepšelio vertę net 2,21 €. Ketvirtoje stabiliai išlieka „Rimi“ su 0,89 euro sumažintomis kainomis, o penktoje matome prekybos centrą „Iki“, kurie 1,25 euro sumažino krepšelio kainą. Maisto ir kitų kasdienių prekių parduotuvė internete „Barbora“ tebėra paskutinėje vietoje su 2,83 euro išaugusia kaina.

Tuo tarpu prekių krepšelis, sudarytas populiarių ir gerai žinomų prekės ženklų gaminių, mūsų šalyje lapkritį pabrango 62 centais, palyginti su spaliu, o lapkritį per metus, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, – išaugo 1,02 euro arba 2,7 proc.

Tyrimo duomenys rodo, kad pigiausią gerai žinomų maisto produktų galima aptikti internetinėje parduotuvėje „Barbora“, kur krepšelio kaina sumažėjo 0,96 euro. 12 centų kainas padidinusi antroje vietoje lieka „Norfa“, trečioje – „Maxima“ (kainos augo 2,25 euro), o paskutinėse vietose išliko „Iki“ ir „Rimi“, kainą didinusios atitinkamai 0,32 ir 1,37 euro.