Paskolos be kredito patikrinimo

Ieškote kredito internetu, tačiau nerimaujate, jog dėl neigiamo kreditingumo įvertinimo jo negausite? Nepaisant to visiškai prarasti vilties nederėtų, nes daug kas priklauso nuo esamos padėties. Paskolos be kredito patikrinimo gaunamos nedažnai ir tuomet dažniausiai naudojamas šiek tiek kitoks kredito suteikimo principas. Daugeliu atvejų vartojimo paskolų internetu suteikimui kredito istorijos tikrinimas yra privalomas. Ši taisyklė taikoma ir dirbantiems užsienyje, ieškantiems kredito.

Paskolos be kredito tikrinimo gali būti suteikiamos tik privačiai

Ieškant paskolos be kredito istorijos patikrinimo nelieka kitos išeities, kaip tik kreiptis į privačius asmenis, kuriems netaikomi finansų rinkos reguliavimo reikalavimai. Daugeliu atvejų, kad kreditai bedarbiams nesuteikiami ir dažniausiai tokie asmenys gali pasiskolinti pinigų pagal vekselį. Tai įmanoma, nes toks privatus kredito suteikimas daugeliu atvejų nėra siejamas su vartojimo kredito įstatymu.

Kredito istorija nėra tikrinama skolinantis privačiai. Pakanka tiesiog pasirašyti vekselį, kuriuo kredito gavėjas įsipareigoja per nurodytą laiką grąžinti sutartą sumą. Už tai skolintojas žmogui suteikia reikalingą kredito sumą. Toks skolinimo principas Lietuvoje vis dar periodiškai pasitaiko.

Tuo tarpu greitųjų kreditų bendrovės paskolos be kredito tikrinimo tokiais atvejais paprastai nesuteikia. Finansinės institucijos neturi teisės ignoruoti mokumo vertinimo nuostatų, kuriuose aiškiai nurodoma, kad kredito teikėjas turi remtis objektyvia informacija ir tinkamai įvertinti kliento mokumo galimybes. Tokia informacija yra pateikiama ir kredito istorijos ataskaitoje, prie kurios turi priėjimą kreditų bendrovės ir bankai.

Gauti paskolą be kredito patikrinimo gan sudėtinga

Reikėtų žinoti, jog vartojimo paskolų suteikimui būtinas ne tik kredito istorijos patikrinimas, bet ir žmogaus gaunamų pajamų bei turimų įsipareigojimų santykio apskaičiavimas. Paskolos davėjas privalo patikrinti kokias pajamas šiuo metu gaunate bei kokius įsipareigojimus turite kitoms finansų įstaigoms. Jeigu tas santykis bus ne itin patrauklus, paskolos ko gero gauti nepavyks.

Paskolų teikėjus įstatymai įpareigoja laikyti atsakingo skolinimo principų, kuriuose nurodyta, jog visi siūlantys kreditus privalo adekvačiai įvertinti kiekvieno kliento ekonominę padėtį ir paskolos grąžinimo perspektyvas. Jeigu kliento finansinė padėtis nėra patenkinama, derėtų padaryti išvadą, kad naujos paskolos gavimas tik pablogintų jo galimybes išsikapstyti iš kreditų. Išdavęs paskolą tokiam asmeniui kreditorius gali būti apkaltintas neatsakingu skolinimu. Labai padidėja rizika negauti kredito turint įsipareigojimų antstoliams.

Už neatsakingo skolinimosi skatinimą greitųjų kreditų bendrovės ir bankai gali būti nubaustos didele pinigine bauda ir neatgauti lėšų iš kliento, todėl nestebina, kad  tokią riziką neskuba prisiimti. Taigi, vartojimo paskolos be kredito patikrinimo finansinėse institucijose (greitųjų kreditų bendrovės, unijos, komerciniai bankai, tarpusavio skolinimo platformos ir pan.) tikrai nėra išduodamos, nes tai prieštarauja Lietuvoje galiojantiems įstatymams ir įvairioms nuostatoms, be to nėra racionalios dėl didelės nuostolių rizikos.

Paskolos be kredito patikrinimo nesuteikiamos.

Iš auščiau esančio teksto jau tikriausiai supratote, jog paskolos be kredito patikrinimo nėra lengvai gaunamos bet kurioje finansinėje įstaigoje ir būtų labai klaidinga ir neteisinga manyti, kad tai įmanoma. Ir dėl to neverta pykti ar nusiminti, kadangi tokios taisyklės apsaugo ir žmogų, kuris dažnai neįstengia objektyviai įvertinti savo padėties. Jei jūs norite gauti paskolą ir nenorite, kad jūsų asmeninė kredito istorija būtų tikrinama ir vertinama, labai tikėtina, kad ji yra bloga, nes turėjote ar vis dar tebeturite ne vieną ar kelis pradelstus finansinius įsipareigojimus, kuriuos tinkamai nevykdėte.

Tokiu atveju derėtų pamąstyti apie kitokias alternatyvas. Kitaip tariant, jei turite pradelstų įsipareigojimų kreditoriams, jų neturėtumėte siekti padengti kitomis paskolomis, kurios jūsų finansinę padėtį gali dar labiau pabloginti. Priešingai, tokioje padėtyje turėtumėte apsvarstyti efektyvesnius finansinius sprendimus, kurie jums padėtų finansinę padėtį palengvinti. Ir viena iš tokių išeičių galėtų būti paskolų refinansavimas, kurį siūlo daugelis kreditų bendrovių. Pasinaudojus tokiomis paslaugomis jūsų visi turimi finansiniai įsipareigojimai bus apjungti į vieną ir perkelti į vieną bendrovę. Maža to, tokiai paskolai gali būti pritaikytos žemesnės palūkanos ir prailgintas grąžinimo terminas. Tai sukuria kur kas palankesnes sąlygas grąžinant turimus kreditus, kadangi mėnesinė paskolos grąžinimo įmoka bus pastebimai kuklesnė, nei iki šiol mokėta keliems kreditoriams.

Paskola be kredito tikrinimo praktiškai neįmanoma

Žinoma, geriausia finansines problemas spręsti skolinantis pinigus iš artimųjų, tačiau tai ne visuomet įmanoma ar nesinori to daryti žmonių. Tokiais atvejais geresne alternatyva gali būti paskolos iš žmonių, kurios suteikiamos specialiai tam sukurtose internetinėse platformose. Savaime suprantama, paskolos be kredito patikrinimo čia taip pat nederėtų ieškoti. Tokiose platformose dažniausiai kreipiamasi dėl stambesnių sumų, kurias įsipareigojama grąžinti per keletą metų. Šios svetainės tiesiog suveda žmones norinčius investuoti laisvas lėšas ir paskolos ieškančius asmenis.

Sutelktinio finansavimo sistemose suteikiami ilgalaikiai kreditai ir trumpalaikės paskolos. Savaime suprantama, kad paskolą ten gali gauti visi norintys, nes ir internetinės fintech bendrovės privalo laikyti įstatymų ir teisės aktų, reglamentuojančių skolinimo tvarką. Nepaisant to, iškilus nenumatytoms problemoms, kurias gali išspręsti nemaža pinigų suma, galite atidžiau pasidomėti šių platformų keliamomis sąlygomis. Kartais čia skolintis naudingiau nei greitųjų kreditų bendrovėse, unijose ir komerciniuose bankuose.

Sutelktinio finansavimo platformos kredito suteikimo procedūra panaši į banko, tik pinigus čia skolina ne įmonės, o fiziniai asmenys, kurie investuoja savo lėšas į klientų pateikiamas paskolų paraiškas ir iš to uždirba gaunamų palūkanų dėka.

Ką derėtų žinoti apie paraiškų pateikimą?

Kredito paraišką teikiantis asmuo privalo sistemai duoti sutikimą patikrinti jo duomenis tam atitinkamose informacinėse sistemose. Kitaip tariant, atlikti asmens kreditingumo vertinimą, kurio metu nustatomos jo galimybės išmokėti kreditą. Jeigu asmens rizikingumo lygis yra labai aukštas, jis kredito negaus ir jo paraiška nebus publikuojame viešai visų prašymų sąraše.

Norint gauti ilgalaikę paskolą iš žmonių sutelktinio finansavimo platformos taip pat reikia atitikti tam tikrus mokumo kriterijus. Nesunku suprasti, jog niekas nenori skolinti neatsakingiems ir negaunantiems jokių pajamų asmenims, nes tai yra nepateisinamai didelė rizika kiekvienam kreditoriui ar investuotojui. Taigi, paskolos be kredito patikrinimo nėra gaunamos nei lengvai, nei greitai, bent jau legaliais būdais.



2 komentarai

Comments are closed.